Обавештење за насеља Врчин,Заклопача и Гроцка

ПЛAН РAСПOДEЛE ВOДE ЗA НAСEЉЕ ВРЧИН

Обавештавају се грађани насеља Врчин,   да  због    ненаменске  потрошње  воде,  виши делови  насеља  већи део дана не добијају воду .

Како би што равномерније  расподелили воду свим потрошачима, принуђени смо да приступимо  планској  рестрикцији  воде,  што подразумева следеће:

Врчин – центар и насеље Драгослав Станковић

Сваког дана наизменично у периоду од 1200 до 1900 часова, то јест од 1800 до 2300 часова биће искључивано водоснабдевање у следећим улицама : Скадарска део, Неготинска, Шабачка, Индустријска, део Иве Лоле Рибара, као и комплетно насеље Драгослав Станковић .

Рамнице- Царино насеље

У периоду од 1200 до 1900 часова  биће искључивано водоснабдевање у следећим улицама:  део Штипске улице - (Гај), Годњичка, Танаска Рајића, Милета Церовца, Милана Бојића, Скадарска део

У случају да у горе наведеном периоду се не напуни систем и корисници који станују на  највишим котама насеља Врчин не добију воду , горе наведене улице биће искључиване  и у периоду од 23:00 до 05:00 часова . У ноћним сатима уз кориснике горе наведених улица биће искључено водоснабевање и у улицама: Загребачка, Штипска, Дурмиторска, Бошњачка, Косанчићева.

Напомена: Остали делови насеља Врчин неће бити искључивано и воду ће добијати чим се стекну услови,  што зависи искључиво од потрошње воде у нижим деловима насеља .

У резервоару “ Рамнице“ пумпе су подешене на аутоматски режим и укључују се у тренутку када у базену има довољна количина воде за нормално функционисање . Кад ће до ког корисника вода стићи и колико ће дуго бити уредно водоснабдевање зависи и од саме потрошње .

ПЛАН РАСПОДЕЛЕ ВОДЕ ЗА НАСЕЉЕ ЗАКЛОПАЧА

Обавештавају се становници насеља Заклопача, да због велике ненаменске потрошње воде, која је проузрокована високим температурама, долази до нестанка воде . У настојању да омогућимо свим потрошачима да имају неометано водоснабдевање принуђени смо да уведемо II степен рестрикције воде .

Вода ће у наредном периоду наизменично бити искључивана сваког дана у 2000 часова, а пуштана наредног дана у 0600 часова по следећим групама :

Прва група : Део ЈНА, део Маршала Тита, Лунетова, Његошева, Лоле Рибара, Булевар револуције, ФЦ Тече, 1 Маја .

Друга и трећа група : 29 Новембра, 4 Јула, 15 Маја, Саве Ковачевића, Милана Благојевића, део Маршала Тита, Светозара Марковића, као и сви потрошачи који се водом снабдевају преко подстанице у улици Маршала Тита ( Мостине, Београдска, Стари Београдски пут, Вилина страна, Завојице, Плавинци, Луб )

Напомињемо да у случају да највиши делови насеља, око ресторана Стрњике, у терминима када је предвиђено да имају воду, не буду имали уредно водоснабдевање, бићемо принуђени да спроводимо виши степен рестрикције .

То подразумева  дужи период искључења свих корисника који су самоиницијативно изградили водоводне мреже и прикачени су на систем ( Индивидуални уговори, чалан бр.9 )

Користимо прилику да још једном апелујемо на све становнике насеља Заклопача да воду из јавног водовода користе искључиво за санитарне потребе .

ПЛАН РАСПОДЕЛЕ ВОДЕ ЗА НАСЕЉЕ ГРОЦКА

Обавештавају се грађани насеља Гроцка да због малог капацитета изворишта, а велике потрошње и ненаменског трошења долази до нестанка воде у вишим деловима насеља Гроцка .

Како би што равномерније распоредили воду свим потрошачима, принуђени смо да приступимо планској рестрикцији воде, што подразумева следеће :

У периоду од 1900 до 0500 часова, сваког наредног дана биће искључивано водоснабдевање у следећим улицама :

Авалска, Мајевичка, 17. Октобра, Лоле Рибара, Матије Гупца, 1. Маја, Космајска, део улице Народних хероја, Црногорска, део Београдске, као и делови насеља Гроцка који добијају воду преко подстанице “ Гробљанска “ – Гробљанска, део Васе Чарапића, Ужичка, Лупоглавски пут, Хајдук Станка, Мачванска, Шумадијска, Трговачка и делови насеља Гроцка који добијају воду преко подстанице “ Грочанска “ – део Српско грчког пријатељства, део Грочанске .

Напомена : Остали делови насеља Гроцка неће бити искључивани и воду ће добијати чим се стекну услови за рад пумпи у подстаницама “ Хајдук Вељкова “ и “ Царева главица “ . Када ће до ког корисника вода стићи и колико ће дуго бити уредно водоснабдевање зависи од саме потрошње .

У случају да у току дана , до почетка рестрикције, систем водоснабдевања буде задовољавајући и не дође до престанка рада пумпи у подстаницама, тог дана рестрикције се неће спроводити .

Повезани саджај